Jo no soc masclista, però…

Si afirmes que tu no ets masclista,està molt bé, ja que implica que estàs a favor de la igualtat de la lluita feminista per part de les dones al llarg de la història. Si afegeixes el “però”, comporta reconèixer que hi ha alguna cosa que no estàs disposat a fer, que justifiques o legitimes algun privilegi. Te n’adones?
Si ets un home, posa’t la lupa a tu mateix

Si ets un home, posa’t la lupa a tu mateix, adona-te’n i reconeix la violencia masclista i sexual contra les dones, però no et quedis aquí. Rebutja-la amb claredat, passa a l’acció sense cap però i trenca amb les actituds masclistes.

Posa’t la lupa a tu mateix

Adona’t que l’educació sexual i emocional que has rebut ens posicionen en un lloc de privilegis respecte a les dones.
Reconeix el fet de que la impulsivitat sexual no és la causa de les violacions, sinó que és la creença que tenim dret a poder agredir, abusar, i controlar els cossos, la sexualitat i en definitiva la vida de les dones
Reconeix que el masclisme també és una tirania per als homes. Estem cansats d’haver de demostrar, competir, demostrar poder, haver d’imposar-nos, lligar i practicar molt de sexe, no demostrar sentiments, en definitiva, de l’estereotip de masculinitat
Adona’t que o renunciem al masclisme quotidià de forma explícita o la violència contra les dones mai no desapareixerà. Qualsevol acte, per petit que sigui, com ara un fer un acudit sexista, compartir fotos de caràcter sexual, tractar a les dones com objectes sexuals, etc. contribueix a consolidar el masclisme, per la qual cosa cal que renunciem de forma activa a aquestes actituds.
Reconeix que de vegades no ets capaç de veure les formes de violències sexuals que pateixen les dones. Això és degut als codis culturals rebuts, que ens fan relativitzar algunes coses, però el que sí que ens toca és deixar d’exercir-les.

Passa del rebuig a l’acció

Els homes ens sentim avergonyits de com altres homes són capaços de maltractar i agredir sexualment a les dones. Als homes no ens agrada que ens identifiquin amb la idea que tots els homes són iguals. Aquest rebuig és el primer pas, però cal dir-ho i cal demostrar-ho.
Trenca amb les maneres que has après i que estan legitimades socialment.
Trenca també amb les maneres que els homes ens relacionem afectivament i sexualment, quan aquestes no ajuden a crear relacions igualitàries i respectuoses.
Digues alt i clar que la violència sexual contra les dones no té cap justificació.

Què puc fer en cas de violència masclista?